23 Temmuz 2018 Pazartesi

Bölümümüzün de içinde yer aldığı DPT Projesi kabul edildi (2011)

02 Mayıs 2012 Çarşamba 17:29 tarihinde eklendi | 1607 defa okundu

Yürütücülüğünü SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek’in yaptığı “ Göller Bölgesi Yenilikçi Teknolojiler Merkezi Altyapı Projesi” adlı proje, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından kabul edildi. Proje 4 alt başlıktan oluşmakta olup, bu alt başlıklardan birini de Biyoteknoloji oluşturmaktadır. Projenin Biyoteknoloji kısmı Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri ile Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümlerinden bazı öğretim üyeleri ile bölümümüzdekibütün öğretim üyelerinin katılımı ile hazırlanmıştır. Proje iletarım, gıda ve sağlık sektörünü ilgilendiren Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) konusunda bölgesel işbirliği ve kalkınma stratejileri paralelinde Eğitim, Ar-Ge, Üretim, Test ve Analiz konularında ilgili sektörlerle işbirliği içerisinde çalışmaların yürütüleceği bir altyapının oluşumu sağlanacaktır. Oluşturulacak alt yapı ile ayrıca öğrencilerimize uygulama, öğretim üyelerimize de ileri düzeyde çalışma olanaklarının sağlanacağı bir çalışma ortamı sunulmuş olacaktır.