22 Temmuz 2018 Pazar

TAGEM AR-GE Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

05 Şubat 2015 Perşembe 16:15 tarihinde eklendi | 1240 defa okundu

TAGEM tarafından desteklenen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen ‘Arthrobotrys spp.’nin Kök Ur Nematodlarına Karşı Biyonematisit Olarak Kullanılma Olanaklarının Araştırılması’ başlıklı projenin tanıtım toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir ŞAHİN, TAGEM Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Doç. Dr. Birol AKBAŞ, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zekeriya AKMAN, akademisyenlerin, öğrencilerin, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantı, proje yürütücüsü Prof. Dr. Cafer EKEN’in projeyi tanıtması ile başladı. Proje Tarımsal Biyoteknoloji Öğretim elemanları (Yrd. Doç. Dr. Dudu DEMİR ve Arş. Gör. Nurdan ALKAN) ve Bitki Koruma Bölümü Öğretim elemanlarından (Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali SÖĞÜT ve Arş. Gör. Fatma Gül GÖZE) oluşan ekip tarafından ortak olarak yürütülmektedir. Projede Isparta’dan topraktan izole edilen 5 Arthrobotrys izolatının, domates bitkisinde 3 farklı kök-ur nematodu (Meloidogyne incognita, M. javanica ve M. hapla) türüne karşı etkinliğinin belirlenerek biyolojik mücadele çalışmalarında biyonematisit olarak kullanılma potansiyellerinin araştırılması amaçlanmıştır.

Daha sonra Fakülte DekanıProf. Dr. Zekeriya AKMANFakültenin mevcut projeleri ile ilgili genel bilgiler verdi. Program, Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Doç. Dr. Birol AKBAŞ’ın TAGEM ve AR-GE projeleri ile ilgili bilgiler içeren sunumu ile son bulmuştur. Program sonunda TAGEM Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Doç. Dr. Birol AKBAŞZiraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya AKMAN makamında ziyaret etti.