Bitki Koruma 4. Sınıf Öğrencilerinin XI. Mezuniyet Tez Sunumları 2-3 Mayıs Tarihlerinde Yapıldı

08 Mayıs 2019 Çarşamba 11:09 tarihinde eklendi | 781 defa okundu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinde Bitki Koruma öğrencilerinin XI. Mezuniyet tez sunumları öncesi Bitki Koruma Alanındaki Gelişmelerin tartışıldığı iki konferans verilmiştir. Konferans öncesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep AY kısa bir konuşma yaparak toplantı hakkında bilgi vermiştir. Toplantıya Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan N. YILDIRIM, Dekan yarımcısı Doç. Dr. Ufuk ÇELİKKOL AKÇAY ve Bitki Koruma öğretim üyeleri, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Araştırıcıları ve öğrenciler katılmıştır.

Konuşmacılardan Prof. Dr. M. Oktay GÜRKAN tarım ilaçlarının gelecekte kullanımı konusunda önemli bilgiler vermiştir. Tarımın öneminin gittikçe arttığını ve bu alan en önemli sorunlardan birinin de bitki koruma olduğunu belirtmiştir. Tarımsal üretim, hasat ve depolama sırasında tarım ürünlerinde ekonomik kayıplara neden olan bir çok hastalık ve zararlı olduğunu  ve bunlara karşı önlem alınmadığı zaman yüzde yüze varan kayıpların olduğunu bildirmiştir. Hastalık ve zararlıların kontrolünde tek bir savaşım yönteminin yeterli olmadığını ve savaşım yöntemlerinin birlikte uyumlu bir şekilde kullanılması gerektiğini söylemiştir. Savaşım yöntemleri içerisinde en etkili ve kısa sürede sonuç verenin kimyasal savaşım olduğun ancak kimyasal savaşımı kullanırken bilinçli olunması ve gerektiğinde kullanılması gerektiğini bildirmiştir.

Daha sonra kürsüye gelen T.C. Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Bitki Sağlığı Daire Başkanı Dr. Suat KAYMAK önce ülkemizin fındık, kayısı, incir, kiraz, vişne, ayva ve haşhaş tohumu gibi 7 üründe dünya birincisi; karpuz, kavun, çilek, pırasa, bal ve fiğden oluşan 6 üründe üretim sıralamasında ikinci olduğunu bildirmiştir. Dr. Kaymak TAGEM'in ülkemiz açısından önemini ve yerin belirmiştir. TAGEM'in ülkemizde tarımsal üretimde karşılaşan bir çok sorunu çözdüğünü ve ülkemizin en büyük  AR-GE kurumlarında birisi olduğu belirtmiştir. Daha sonra yeni mezunlara başvurabilecekleri AR-GE projeleri hakkında bilgi vermiştir.

İkinci Oturumda ise SAFA tarım İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Özdemir ile Teknik Destek Uzmanı Ziraat Mühendisi Fatih Bayrak özel sektördeki gelişmeler hakkında bilgi vermiştir.

Davetli Konuşmacılara konuşmalarından sonra katkılarından dolayı plaket verilmiştir.

Perşembe günü öğleden sonraki ve cuma günkü oturumlarda ise Bitki Koruma Bölümü Öğrencileri hazırlamış oldukları Mezuniyet TEZ sunumları yapmışlardır.

 

https://ziraat.isparta.edu.tr/tr/haber/tarim-bilimleri-ve-teknolojileri-fakultesinde-bitki-koruma-alanindaki-gelismeler-tartisildi-26007h.html

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

İletişim Bilgileri

 

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Ziraat Fakültesi Dekanlığı

Bitki Koruma Bölümü

Isparta-Afyonkarahisar Karayolu 8. Km

Doğu Kampüsü,32260,ISPARTA

 

Tel  : +90 246 214 62 68

Fax : +90 246 214 62 69

Email: bitkikoruma@isparta.edu.tr