04 Aralık 2020 Cuma

Fakültemizdeki iki proje 2020 TÜBİTAK ARDEB ‘1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ ile desteklenen projeler arasında yer aldı.

02 Kasım 2020 Pazartesi 18:49 tarihinde eklendi | 155 defa okundu
Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsa TELCİ’nin yürütücüsü olduğu ve yardımcı araştırmacılar Prof. Dr. Yaşar KARAKURT ve Prof. Dr. Veli UYGUR olan “Yerli ve Yabancı Orijinli Nane (Mentha L.) Türlerine Ait Çeşit ve Klonların Morfolojik, Tarımsal, Moleküler ve Kimyasal Özeliklerinin Belirlenmesi, Farklı Kemotiplerin Biyolojik Aktivitelerinin Araştırılması, Ticari Öneme Sahip Çeşit ve Klonların Seçimi ve Kontrollü Koşullarda (Farklı Sıcaklık ve CO2 Konsantrasyonları) Değerli Bileşiklerin Değişimi” isimli TÜBİTAK 1001 projesi kabul edilen projeler arasında yer aldı.

Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nilgün GÖKTÜRK BAYDAR’ın yürütücüsü olduğu ve yardımcı araştırmacılar Prof. Dr. Ayşegül ÖKSÜZ, Dr.Öğretim üyesi Tunhan DEMİRCİ ve Dr.Öğretim üyesi Osman Tuncay AĞAR olan “Isatis tinctoria ve endemik Isatis ermenekensis türlerinde nanopartikül uygulamaları ile indirubin ve indigotin için in vitro üretim protokolünün geliştirilmesi, indirubin ve indigotin yüklü nanomotorların dizaynı, memeli hücre kültürlerine kontrollü salımı ve sitotoksik etkilerinin belirlenmesi” isimli TÜBİTAK 1001 projesi kabul edilen projeler arasında yer aldı.

Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.