21 Nisan 2019 Pazar

"Kenevir" Temalı Panel

19 Mart 2019 Salı 17:13 tarihinde eklendi | 141 defa okundu
19 Mart 2019 saat 10:30'da ISUBÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Konferans Salonunda Gerçekleştirilmiştir.

19 Mart 2019 tarihinde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından "Kenevir" temalı panel düzenlendi.

Panel Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adnan N. YILDIRIM'ın açılış konuşması ile başladı. Prof.Dr. Adnan N. YILDIRIM, Dünya Kenevir üretiminin 300.000 ha alanda 200.000 ton olarak gerçekleştiğini, ülkemizde ise ekim alanlarının her yıl giderek azaldığını, Avrupa Birliği ülkelerinde ise giderek arttığını bildirdi. Ayrıca Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlı 4 Fakültenin ortak proje hazırlığı içerisinde olduğunu söyledi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim DİLER’de konunun önemini ve Isparta’nın Kenevir üreten iller arasında olması gerektiğini vurguladı.

Isparta Vali Yardımcısı Dr. Hakan KUBALI, kenevir ile ilgili yapılacak olan her türlü projeye Valilik olarak destek vereceklerini açıkladı.

Panel, Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tahsin KARADOĞAN’ın moderatörlüğünde;
ASAM Kendir Enstitüsü Başkanı Dr. Erdem ULAŞ’ın “Kenevirin Kullanım Alanları”, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel ÖZEK’in “Kenevirin Tıbbi Kullanımı”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim AYTAÇ’ın “Endüstriyel Kenevir Gerçeği ve Yasal Mevzuatlar”, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent BAŞAYİĞİT’in “Kenevir Ekim Alanlarının Tespiti ve İzlenebilirliği” ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail KARACA’nın “Kenevir Yağının Zararlılarla Mücadelede Kullanılabilirliği” isimli sunumları ile devam etti.