28 Şubat 2020 Cuma

Tarım Eğitimi 174 Yaşında

13 Ocak 2020 Pazartesi 16:39 tarihinde eklendi | 182 defa okundu
10 Ocak 2020 tarih ve saat 14.00'de Tarim Bayramı Düzenlenmiştir.
Isparta uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesinde ülkemizde  tarım öğretiminin başlamasının 174. yılı dolayısıyla bir programı düzenledi.
Fakültemizde düzenlenen törene Vali Ömer Seymenoğlu ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler Akademisyenler kamu kurum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Ziraat Fakültesi öğrencilerin mini bir konseriyle başlayan programda halk oyunları ekibi de kısa bir gösteri sundular.
Öğrenciler adına bir konuşma yapan Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencisi Emine Kaplan okulda verilen eğitimin dışında alanda yapılan stajında da önemine değindi. Bu Konuda staj işyeri eğitiminin faydalı olacağı düşüncesinde olduğunu belirtti.
Isparta Ziraat Odası Başkanı Müslahattin Can Selçuk’ta köylere dönüşte en büyük görevin Ziraat Fakültelerine düştüğünü belirtti.
Ziraat Mühendisleri Isparta İl Temsilcisi Mehmet Kopuk ise Tarım Eğitimin de 174.yılın çok önemli olduğunu, oda olarak amaçlarının tarımı desteklemek olduğunu belirtti.
Ülkemizdeki Ziraat Fakültelerinin tarihsel gelişimi ve sorunlarını ifade eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Gül uygulama çiftliklerinin Ziraat Fakültelerin eğitimi için çok önemli ve elzem olduğunu halen Fakültemizde 9 bölümde eğitim-öğretime devam edildiğini belirtti.
Ülkemizin 2071 hedeflerine ulaşması adına Tarım Eğitiminin önemli olduğunu belirten ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler, tüm Fakültelerimiz ile birlikte tarım 4.0 konseptini oluşturacaklarını belirtti.
Tarım Eğitiminin insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirten Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ise insanoğlu toprağa ayağı bastığı andan itibaren tarımın var olduğunu ve mezun öğrencilere “Ne olur toprağı sevin” diyerek kendisinin de tarımla uğraşmak gibi bir hayalinin olduğunu ve toprak olmazsa hiçbir şeyin öneminin olmayacağını belirtti.
Konuşmalardan sonra unvan olarak yükselen öğretim üyelerinin binişleri Vali Ömer Seymenoğlu ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler tarafından giydirildi.
Tören, Tarım Eğitimine destek veren sektör temsilcilerine ve tarım eğitiminde 25. yılını geride bırakan akademisyenler ile farklı kurumlardan aldıkları projeler ile başarı gösteren öğrencilere plaket ve sertifikaların verilmesi ile sona erdi.