17 Temmuz 2019 Çarşamba

Ziraat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik 2. Oryantasyon Programları gerçekleştirilmiştir.

03 Temmuz 2019 Çarşamba 16:24 tarihinde eklendi | 51 defa okundu
27 Mayıs 2019 Pazartesi, 28 Mayıs 2019 Salı ve 29 Mayıs 2019 Çarşamba günleri gerçekleştirilmiştir.
 
 
27 Mayıs 2019 Pazartesi
Genç Güçsan Tarım Alet Makineleri (Eğirdir Yolu Üzeri) Sanayi’ne saat 9.30 ‘da gidilerek pülverizatör çeşitleri olan örneğin; turbomatik atomizör, bağmatik, dönerkafa fırtına, elektrikli el arabalı, bahçe pülverizatörü gibi çeşitleri tanıtıldı. Bunun yanında römork çeşitleri örneğin tek dingilli, hasat römorku ile hasat platformları tanıtılarak imal eden teknik personel ile sohbet edilerek üretim aşamaları ile nasıl imal edildiğine dair bilgiler alındı. Fakültemiz araştırma görevlileri Önder Uysal ve M.Emin Gökduman öğrencilere eşlik ederek bilgilendirme yaptılar. Gezimizde öğrencilerimize kapılarını açan tesis sahipleri Selma ve Mehmet Küçükköse’ ye teşekkür ederiz.
 
Yeşilvadi Solucan Çiftliği (Sav Kasabası) ‘ne öğleden sonra gidilerek, solucanların besi ortamı hazırlanması için yapılan kompostların çeşitleri örneğin; kullanılmış çay posasından, ardıç tohumlarından ve evsel atıklardan yapılan kompost üretimlerinin yapım aşamaları gösterildi. Öğrencilerimiz Kırmızı Kaliforniya solucanlarının (Eisania Fetida) yaşadığı seralarda yığınları inceleyerek katı ve sıvı vermikompost üretimini gördüler. Üçüncü aşama olan paketleme kısmı ile sertifikasyonda hangi aşamalardan geçtiğini inceleyerek geziyi tamamladılar. Bu gezimizde öğrencilere fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Ekincieşlik ederek sorularını cevaplandırdılar. Bizlere tesislerinin kapılarını açan Gültekin Gürelli ve Ünzile Kaynak’a teşekkürlerimizi sunarız.
 
28 Mayıs 2019 Salı
ARC Tarım Hayvancılık (Küçükgökçeli/Eğirdir) Sanayi’ne sabah 9.30 da gidilerek 300 başlık etçi büyükbaş dana yetiştiriciliği yapılan tesisler incelendi. Etçi ırklar olan Belçika Mavisi, Angus, Shortorn sığırlar incelendi ve et verimini etkileyen faktörler hakkında bilgi alındı. Ayrıca sığırların organik beslenmesine çalışılan tesiste ekilen yonca, korunga, fiğ tarımı hakkında ve silaj, silolama gibi bilgilerde alındı. Gezimizde öğrencilerimize fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Bozkurt eşlik ederek soruları cevaplandırdılar. Bizlere kapılarını açan ARC hayvancılık sahibi Seçkin Civan’a teşekkürlerimizi sunarız.
Gülverler Et ve Tarım Ürünleri Gıda (Gelincik Köyü) Sanayi’ne öğleden sonra ziyarette bulunuldu. Salam, sosis, sucuk üreten tesiste hijyen kuralları ile üretim işlemleri sırasında hangi aşamalardan geçtiği incelenerek bilgiler alındı. Tesis gezisi için kapılarını açan görevlilere teşekkürü bir borç biliriz.
 
29 Mayıs 2019 Çarşamba
Güneykent bölgesindeki Gülbirlik’e ait Yağ gülü (Rose Damascane) tarlaları gezilerek incelemelerde bulunuldu. Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Nimet Kara gül tarımı, zararlıları, gübrelemesi, budaması, dikim sıklığı gibi konular hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler gül hasadı yaparak hasat sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendiler. Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Figen Eraslan İnal ve Doç. Dr. Zeliha Küçükyumuk gül tarımında bitki besleme konularında öğrencilerimizi bilgilendirdiler.
Geleneksel İmbikle Gülyağı ve Gülsuyu Üretim Tesisi’ne ziyaretimizde, en az 900 yıllık bir geçmişe sahip olan gül ve gülsuyu ile ilgili bilgilerle hareket edilerek kurulan geleneksel imbikle üretim şekliyle gülyağı üretimini görmek için bir üreticinin çift imbikli geleneksel üretim tesisisine ziyarette bulunuldu.
Gülbirlik Gülyağı Müzesi ziyaretimizde ise 1953 yılında kurulan Gülbirlik fabrikasının geçmişten günümüze gelişimi hakkında bilgiler alındı.
Gülbirlik Gülyağ Üretim Tesislerine ziyaretimizde fabrikalarda işlenen 320 ton gül çiçeğinin nasıl işlendiği ve üretimin nasıl yapıldığı ve yeni kurulmaya başlanan zambak tarlaları hakkında detaylı bilgiler alındı. Örnek olarak dikilen zambak alanı ise incelendi.
Lavanta Tarlaları (Kuyucak/Keçiborlu) ziyaretimizde Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Nimet Kara lavander ve lavandin tarımı, zararlıları, gübrelemesi, budaması, dikim sıklığı, hasadı gibi konular hakkında bilgiler verdi.
Lisinia Doğa Proje Alanı (Burdur Gölü) ziyaretimizde ise bünyelerinde gerçekleştirilen 8 farklı proje ve kuruluş amacıyla ilgili bir tanıtım slaydı izlenerek gönüllü çalışma ve üretim alanları ile ilgili bir sohbet gerçekleştirilerek çevre alanlar gezildi.